Fortsätt till huvudinnehåll

Ångestlindring.

Nu börjar helvetesveckan, det kommer bli plugg från och med imorgon till och med fredag, inklusive kvällspass. Blä. Annat skit ligger också och pyr, redo att blossa upp som Gävlebocken.

Då går vi till den traditionella ångestlindringen; inredning!

Jag vill alltid boa när jag är stressad och pressad, göra om, göra fint, skapa hemmys, förändra, förnya, piffa och puffa.
Först var det det fullkomligt osannolika fyndet av stolarna, sen bar det av till "stora varuhuset" (ja, IKEA, vad annars?) för trivselpynt i form av fler och nya blommor.

Vad kan gå fel med att mjuka upp bokhyllan med en murgröna.
Smågrönt mellan stort grönt gör livet lite mindre stelt, tänker jag. 
Först vill jag ha strikt inredning, sen färgglad och "spontan", sen strikt, sen "spontan", sen...
Måste bara införskaffa lite mysigare krukor.
Å en stor rackare i ett hörn hjälper till en mer avslappnad stämning kanske.
Pyret blev trött på alla gröna blommor och ville ha blommor med färg. Så hon fick välja en blomma själv och valde en sån här. Polarn hade valt en liten våreld, men ville självklart byta till en likadan som storasyster. När vi kom hem fick de välja själva var deras blommor skulle stå, Polarn tyckte att hennes skulle stå på mitt nattduksbord. Hon är bra på att smickrande en, den där.

Nu kör jag så det ryker, försöker vara duktigt fokuserad och få ihop en av de knepigaste tentorna hittills, och hoppas lite generellt att jag överlever så jag får njuta av mitt nya hem och kan påbörja nästa projekt; hitta rätt ramar (begagnade) till sovrummet.

Kommentarer

Greken sa…
Haha jag är EXAKT likadan som du. Det står på en liten första hjälpen lista här hemma att Alex ska föreslå att vi städar/sorterar något när jag är deppig! Det står även visa en kattfilm och ge mig kakor 😂 Puss på dig

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.