Fortsätt till huvudinnehåll

Bara dag 2.

Vi har varit på språng idag. Förmiddagen ägnades åt två möten i två vitt skilda verksamheter. Det var inte bara intressant att se strategens roll i arbete, utan roligt att känna att utbildningen kickar in emellanåt och att man faktiskt kan en del av det de pratar om.
Jag fick möjlighet att höra mig för om det där att jag skulle vara "grymt egoistisk", för jag hörde att någon av alla som presenterades igår arbetade med utbildning i MI metod. Fanns det någon möjlighet att jag skulle kunna få gå en sådan inom ramen för praktiken, eftersom jag också uppmuntras till att utnyttja alla inom verksamheten, inte bara handledarna. Jo men visst, det fanns ju faktiskt 2 till som ordnade sådana utbildningar, så det skulle vi undersöka. Dessutom kunde jag ju få titta på deras utbildningskatalog och se om något annat intresserade mig.
Oj.
På eftermiddagen hade vi ett litet planeringsmöte med båda handledarna. Jag blev erbjuden att få vara projektansvarig för ett mindre projekt som socialförvaltningen skulle hålla i.
.....
Ooookkkeeejjj.

Det slängdes också fram förslag på att vara med på ett "mingel" för chefer inom olika förvaltningar när de skulle brainstorma, för att få bättre överblick. Imorgon ska jag få vara med och skriva på ett remissvar till en proposition. Jag skulle få sammanställa en undersökning. Jag ska få vara med på vissa möten med diverse experter inom olika områden. De ska hjälpa mig med material till mina skoluppgifter. De talade också om att när de berättat på ett personalmöte att det skulle komma en student, så hade i stort sett alla 42 medarbetare sagt till att de gärna tog med mig en dag för att visa mig deras jobb. Handledarna sa att jag kanske istället skulle intervjua varje person och sen välja ut några särskilt intressanta. För 42 av dagarna under praktiken kanske inte ska ägnas åt att följa med någon, det kanske inte skulle vara så givande för mig, även om medarbetarna gärna ville det.

Herrejävlar. Jag känner mig överväldigad och på en och samma gång ytterst kompetent och inkompetent. Jag har jobbat massor med administrativt på jobbet med journaler, bokningar, koder, beställningar och tjafs. Dessutom har jag ägnat mycket tid åt att skriva tentor. Det har aldrig varit ett problem, jag lär mig snabbt, jag får alltid höra att jag greppar saker lätt. Ändå sitter man där och undrar var i hela fridens namn de fått för sig att jag skulle kunna den typen av arbete.

Men det är dag 2. Precis som att varenda uppgift i varenda skola, såväl Komvux som Högskola, ter sig fullkomligt omöjlig när man läser den i kursens början, innan man satt sig in i ämnet, så blir den inte fullt lika omöjlig när man läst och hört saker.
Det här är en fantastisk möjlighet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.