Fortsätt till huvudinnehåll

Ledig.

Okej, jag tror att jag i alla fall fick godkänt idag, inte MVG, men godkänt.
Det började väl bra, jag var så trött att jag inte kunde få upp ögonen när arvsmassorna började busa i sängen någonstans strax efter klockan sex. Så jag gjorde inte det, jag somnade om. Jag tog alltså en sovmorgon till klockan åtta, bara det ger väl någon slags guldmedalj i ledighet.

Mitt mål för dagen var att någon gång under dagen äta en mjukglass sittande i solsken. Så när herr B.o.B., som verkar ansöka om att bli redaktör för "Barn i stan" eller något med tanke på hans uppfinningsrikedom kring att sysselsätta barnen och hitta på utflykter, föreslog att åka till Älvsjöbadet, så sa jag ja. Det verkade liksom falla väl in i mina planer för att ha en ledig dag. Sagt och gjort; dagen spenderades där.
Pyret plaskade runt i barnbassängen med allt större självförtroende, hon är inte helt bekväm med vatten men vågar mer och mer om man ger henne lite tid och uppmuntran. Polarn är kanske inte obekväm med vatten, men inte väldigt intresserad. Hon tokvägrade att gå i bassängen framförallt för att vattnet var kallt. Efter någon timme eller så doppade hon fötterna från bassängkanten, efter ytterligare en tid lyckades vi få henne att gå i och doppa sig i utbyte mot att hon fick gå och köpa glass. Sen ville hon ur sin baddräkt.
Det är inga delfiner vi har direkt.

Mitt ledighetsuppdrag kantrade lite med att jag tog mig an lite plock och lite disk när vi kom hem. Fast i det stora hela har jag ansträngt mig minimalt idag. Jag har i stort kunna hålla undan lathets- och skuldkänslor över att inte vara på jobbet, men de fanns där. Så stört. Jag måste verkligen öva mig i att göra saker för min egen skull.
Idag gjorde jag det och eftersom Greken och jag har diskuterat detta gemensamma problem flera gånger, så vet jag att jag i alla fall kommer få en guldstjärna av henne.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.