Fortsätt till huvudinnehåll

Gratis dag.

Att roa barn är dyrt. I alla fall om man ska iväg på ställen med inträde, då är det löjligt dyrt.
Häromdagen hjälpte kollegan mig med tips om ställen som var billiga eller till och med helt gratis, som hon kom ihåg att hennes barn gillat. Hon är en sån som jag, som gillar secondhand, loppisar och ekonomiska alternativ framför överprissatta märkesprylar, så självklart hade hon en ekonomisk pejl på barnunderhållning.

Ett av tipsen var ju inte så mycket ett tips eftersom vi redan utnyttjat det; gratis museum, och idag skulle vi kolla in två som barnen inte varit på än.
Vi tog oss in till slottet för att gå på Medeltidsmuseet och Livrustkammaren.

Pyret blev mest impad av att vaktparaden drog förbi lagom när vi satt och åt smörgås i väntan på att klockan skulle slå 12. Det var självklart de två ridande poliserna som var den stora grejen, eller mer exakt hästarna som poliserna red på. Jösses vad hon är besatt av hästar. Vilket i och för sig bäddade för att hon tyckte att Livrustkammaren var av visst intresse; det fanns ju "hästar" klädda i rustning och så.

Annars var besöken på museerna som de brukar vara: Ett evigt springande till nästa grej.
"Jag vill se på något annat."
"Jag vill gå nu."
är de mest hörda meningarna under besöken, trots våra entusiastiska försök till
"Titta här!!!"
titt som tätt. De vill bara titta där, inte här.
Därav glädjen över att det är gratis, för att betala för något som barnen struntar tunt i känns ju lite bittert.

Dagens besvikelse var väl över att se slottet. Pyret var nämligen lite taggad över att vi skulle till ett slott, men när vi sedan pekade på själva byggnaden sa hon bara:
"Är det ett slott?"
med viss tveksamhet. Hon blev också aningen besviken över att Kronprinsessan inte fanns på plats. Jag pekade på en klänning de hade ställt ut och talade om att det var en av våra prinsessor som haft den. Pyret tittade på klänningen, tittade på bilden och frågade:
"Men var är hon då?"
När jag frågade vad hon menade visade det sig att hon förväntade sig att prinsessan skulle vara där eftersom vi var på slottet.

I alla fall.

Vi roade barnen, typ. När vädret är lite mer somrigt har vi andra tips att ge oss på, sådana som är av utomhusaktivitets karaktär.

Och. Polarn åkte in till stan, gick på två museum, åkte hem och åkte iväg och storhandlade utan att ha en enda olycka.
Älskade unge. Hon är superduktig på att hojta till när hon behöver kissa. Jag är så jäkla stolt över henne.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.