Fortsätt till huvudinnehåll

Utförsbacke.

Det var dags för ett nytt besök hos optikern.
Vaffö de då?
Jo, varje gång jag ska titta på något som är närmare än armlängds avstånd så får jag ont i ögon och huvud.
Varje gång jag ska titta på lärare under föreläsningar eller seminarium så får jag ont i ögonen och huvudet.
När jag läser mycket får jag ont i ögonen och huvudet.
Ögonen rycker och tåras titt som tätt.
Och man kan väl konstatera att läsa mycket och glo på lärare är lite av min tillvaro för tillfället, så därför har jag alltid ont i ögonen och huvudet. En bra anledning att knata iväg.

När jag först fick glasögon fick jag veta att det var ju så där efter 30 som åldersproblemen började. Idag fick jag veta att det var ju så där mellan 40 och 55 som synen snabbt försämras. Så när jag tjatar om att tanten börjar bli gammal så har jag rätt alltså.

Efter någon slags förvirring verkar jag nu ha beställt progressiva glasögon och nästa år är det väl dags för vit käpp om det fortsätter såhär. Men jag struntar i vad som händer, bara jag slipper den här huvudvärken och att de där "jätteansträngda" musklerna runt ögonen får slappna av lite och det var vad optikern utlovade.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.