Fortsätt till huvudinnehåll

Till synes en vanesak.

Jag var och hämtade mina nya glasögon idag och förvirringen hos Specsavers fortsatte.

Vid besök 1 fick jag en synundersökning som gick rekordsnabbt jämfört med alla tidigare. Jag fick titta på "bokstavsskylten", "hashtag-skylten" och den rödgröna skylten ett par gånger vardera. That's it.
     På det fick jag veta att jag skulle få något som var ett förstadium till progressiva glasögon men inte var progressiva.
     Sen bollades jag runt mellan 4 olika personer i personalstyrkan och försökte välja bågar i den lätt stressade stämningen. När jag med en personal till sist valt fick jag efter ett tag veta att de inte funkade för att det inte gick att beställa den storleken på den typen av glas, så vi skulle välja andra bågar. Jag valde ett av de andra paren jag övervägt. Men det kanske gick att ändra lite förresten. Så jag kunde ha de första bågarna. Eller...?

Nu hämtade jag ut dom och:
1. Det var inte de bågarna jag trodde jag hade beställt.
2. Jag fick höra att det var terminalglasögon. Varpå jag sa Nääää,  jag ska ha dom alltid. Och en tystnad la sig, följt av en tvekande Ja, just det.
3. Jag fick läsa på lilla lappen och sa att det var skarp text om jag hade lappen på ett par decimeters avstånd, inte hens anvisade nästan armlängd. Ny tvekan.
4. Jag fick inte synundersökningen på köpet som den andra sa vid beställningen.

Jag vet att den här typen av glasögon tar tid att vänja sig vid och har ställt in mig på att fortsätta ha ont i huvud och ögon ett tag till (och kan redan nu säga att det är värre än innan eftersom jag ser sämre på läsavstånd och läser är typ det enda jag gör just nu). Men att på det inte veta vad man ska leva med för glajjor ett tag framöver förrän man hämtar ut dom, ha fått välja dom i stress och förvirring och bli snuvad på 345 spänn utöver att jag fick noll information om att kostnaden inte skulle vara i någon av deras kategorier (jag menar fyra och ett halvt tusen för ett par brillor från Specsavers...)

Jag har varit nöjd med dom ett bra tag men nästa gång blir det nog en annan butik, och i min takt är det väl om ett år igen då.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.