Fortsätt till huvudinnehåll

Fladder och sprattel.

I helgen får vi bestämt ge oss ut på jakt efter prylar till pyret.
Ett aktivitets gym för en rastlös och sprattlande kropp och en bitring för en dreglande och kliande liten mun.
Det syns så tydligt hur hon jobbar med koordinationen när hon med den största koncentration för nävarna mot olika saker, med varierande resultat. Den far mot en öppen mun, men hamnar ibland som ett slag i pannan. Den sträcker sig mot viftande tår, men hamnar ibland mot ett knä som far upp. Den försöker greppa något, men byter ibland plötsligt riktning.
Det verkar också klia i truten. Hon dreglar som vår New Foundland gjorde, samtidigt som hon ihärdigt gnager på näven eller andra saker som den fladdrande näven lyckas dra till sig. 
Så vi får ge oss ut och försöka hitta lite saker som kan hjälpa henne på vägen framåt. Eller saker som kan hjälpa mig att hjälpa henne rättare sagt, för min fantasi börjar tryta. Hur roar man barn på ett pedagogiskt och utvecklande sätt?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.