Fortsätt till huvudinnehåll

Video killed the radio star.

Och internet dödade videobutikerna.
Jag tycker om att titta på film, att gå på bio är mysigt men att titta på film hemma i soffan är väldigt praktiskt. Speciellt nu när alla filmer är så förbaskat långa, rastlösa personer får svårt att sitta i en obekväm fåtölj och lyssna på människor som inte kan hålla tyst i 2 1/2 timme.
Vi laddar inte ner filmer, istället har vi ofta besökt vår videobutik, ett litet hål i väggen, för att regelbundet slöa bort kvällar i soffan.
En butik som ska stänga.
Hela vår tillvaro kastades omkull, vad gör man nu?
Går till opersonliga och dyra "Hemmakväll"?
Nej, vi är inte redo, vi måste smälta denna plötsliga förändring i vår, sedan flera år, etablerade tillvaro.
Så vi provar Netflix så länge.
Utbudet där är gammalt, hur vi ska se nya filmer vet jag inte, åh dessa problem!
Tv-serier.
Vi plöjer tv-serier.
På sätt och vis bekvämare då det rör sig om högst en timme åt gången.
Sista säsongen av "Lie to me", överraskningen "Whitechapel" och nu ska jag göra sällskap med resten av världen och se "Mad men".
Internet kanske håller på att döda videobutikerna, men det har gett oss hyrfilms-beroende livsuppehållande åtgärder tills vi kommer på en bättre lösning.
Fast att Videoguy bestämt sig för att skaffa ett liv kommer jag aldrig förlåta, jag tycker inte om förändringar. Eller att jag inte längre spenderar fredagskvällen med en bra film.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.