Fortsätt till huvudinnehåll

Påminnelse.

Matteläraren påminde om att det är första advent på söndag.
Tur var det, jag har totalt missat det.
Jag vet inte var i kalendern jag var, men jag trodde att det var ett tag kvar.
Jag kan ju skylla på att det inte alls har synts så mycket pynt i centrum och skyltfönster än, och nu förtiden smackar de väl upp sånt redan i oktober?
Har de inte haft lust med det för att vi har haft lite granna milt väder?
Väntar det på vinterstämningen?
Strunt samma.
Nu är det dags att kliva in i förråd, källare och vindar för att halv slå ihjäl sig när man ska plocka fram pyntet.
Sen ska man slå ihjäl den andra halvan när man försöker få upp saker i fönstret.
Med lite tur slår man också helt ihjäl allt tålamod när man försöker få sladdar att räcka till, stearinljus att inte ramla, och husdjur eller barn att inte förstöra allt.
När man är helt säker på att allt tålamod är slut och alla ben är brutna, då slår man sig ner i soffan och tröstar sig med lussebullar, pepparkakor och glögg.
Då passar man också på att fira att om bara några veckor, som kommer gå så fort, så är det dags att plocka bort allt igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän