Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen.

Jag kan knappast vara ensam om att bli nöjd över att Carema granskas och lyfts fram.
Deras rent inhumana arbetsmetoder och idiotiska krav.
Allt för pengarnas skull, uppenbarligen
Vi som har haft insyn i hur det går till på deras boenden känner igen alla häpnadsväckande saker som har kommit fram den senaste tiden.
Vi kan också se att de ovärdiga förhållandena som ledningen kräver gör att personalens kvalitet sviktar. Antingen för att du måste ha egen tveksam moral och etik för att gå med på att jobba enligt deras krav och metoder, eller för att de som har lite vett och protesterar får sparken, blir utmobbade, eller ger upp och säger upp sig.
Men störst kritik bör egentligen gå till kommunerna, som köper Caremas tjänster utan att kontrollera vad de betalar för, eller att kraftfullt agera när det kommer fram hur det egentligen står till på dessa boenden.
Med alla avslöjanden, som trots allt har framkommit under en längre tid, borde de gå på konstanta oannonserade besök.
Jag hoppas innerligt att all kritik mot vidrigheterna leder till åtgärder.
Tyvärr känns det mest troligt att det här kommer rinna ut i sanden, igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän