Fortsätt till huvudinnehåll

Väga upp.

Pyret var bjuden på kalas med en av de nya klasskamraterna. Kalaset skulle hållas på lekland dessutom.
Det är ju en oerhörd lättnad att hon så snart efter skolstart har funnit vänner som bjuder till kalas. Å andra sidan är det nu delningen börjar på riktigt, för Polarn var ju inte bjuden. Så klart. De som, inte alltid, men oftast fått hänga ihop vid kalasbjudningar, som ett team ska nu börja gå på kalas på varsitt håll.

Det var till en början inte helt lätt att få dem att förstå varför Polarn inte var bjuden, att det barnet inte alls känner henne. Polarn blev dessutom övertygad om att det skulle innebära att Pyret kommer få gå på dubbelt så många kalas, för att hon inte kan se att Pyret inte längre kommer gå på kalas hos förskolekompisarna. Polarn blev ledsen, så klart, att syster skulle gå på kalas på lekland men inte hon. Det har som sagt hänt förut, men hon blev mer ledsen den här gången.

Nu fick hon hänga med mig istället.
Vi delade på en nachotallrik till lunch, vi var på bio, vi tog en fika och köpte lördagsgodis ihop. Ett rent nöje att få hänga med den där knasiga arvsmassan på egen hand. Hon är så himla smart, rolig, påhittig, glad, ärlig, och energisk och ger så himla mycket kärlek och omtanke till alla som är genuint intresserade av att lära känna henne. Så himla skön unge helt enkelt.

En härlig dag. Det tyckte hon också, tack och lov.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.