Fortsätt till huvudinnehåll

Samma olika.

I ett svagt ögonblick lovade jag Pyret nya kängor. Hon hade ett par under förra hösten och våren som hon älskade. Nu var de för små.

Hon fick välja fritt och valde snabbt bort alla som var enfärgade och utan dekorationer, så klart, och tog de med både blommor och pärlor. 

Eftersom Polarn alltid får ärva allt hon äger fick hon också välja ett par skor. Inte kängor, inte vinterskor, hon ville helst ha sandaler. Så nej, hon fick inte välja helt fritt. Till sist fastnade hon för ännu ett par gympaskor. Fräsiga Spiderman pjuck. 
Det känns som det ultimata sättet att visa deras skillnader på. 


Jag kom på att jag skulle ta upp det där med virkning igen. Fast det var så länge sedan att jag är kass på det. För att nöta teknik fick arvsmassorna välja lite garn och jag började virka halskragar. Pyrets blev klar först. Det betyder att Polarns kommer bli så mycket bättre, för övning ger färdighet. 
Med tanke på att hon alltid får ärva och vara andren ut på det mesta känns det rättvist. 
Fram till vintern kommer Pyret låna ut sin till regnbågsenhörning-lampan. Vem som får låna Polarns får vi se när den är klar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.