Fortsätt till huvudinnehåll

Just keep swiming.

Idag fick vi besked från Pyrets skola att regeringen delat ut pengar till skolorna för att satsa på vattenvana. Så från och med nästa vecka och fram till jullovet, ska förskoleklassen gå till simhallen i mindre grupper, en gång i veckan. Två simlärare kommer ge lektioner.

Och människor gnäller över att vårt samhälle är på väg åt skogen. Att vi medborgare inte får något. Att det inte satsas på oss.
Min arvsmassa går i en kommunal skola som tar med barnen på "gympa" varje vecka, som byts till skridskoåkning hela vintersäsongen, hon har utflykt i skogen minst en gång i veckan, hon får frukost, frukt, lunch och mellanmål varje dag, hon har fortsätta kontroller och vaccineringar av en sjuksköterska regelbundet, vi får veckobrev från både klassen och fritids med information om verksamheten, och nu ska hon få gå i simskola.

Det finns säkert saker som kommer funka halvbra i hennes skola, och det kommer säkert finnas utrymme för förbättringar, men det känns inte som att vi är på väg mot systemkollaps direkt. Jag tror tvärtom att jag har påverkats av allt prat och förväntade mig att kommunal skola skulle vara så mycket... torftigare. Inte att hon skulle hamna i en grupp med tre lärare och tre fritidspersonal på 2 förskoleklasser, med engagerad personal och så mycket aktiviteter för barnen. Jag är positivt överraskad. Och det är ju skönt.

Dessutom blir det utmärkt att någon tar över stafettpinnen i simning nu när herr B.o.B. har gjort sitt bästa för att bygga grunden till att hon ska bli en vattenvarelse. Alla besök i simhallen och timmar i poolen kommer passa bra nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.