Fortsätt till huvudinnehåll

Plugga eller ta hand om?

Jag tog det efterfrågade beslutet att ta hand om mig själv idag.
Som att jag började dagen med att umgås med min Crosstrainer för första gången sedan i början på december. Intervallerna var inte roliga idag. Jag passade på att göra inpackning i håret, också för första gången sedan i december. Undrar varför just december var senaste gången jag tog mig tid för sådant...? När jag ändå packade in saker smörjde jag mina fötter med överdrivet mycket fotkräm, efter fotfilen gjort sitt dagliga jobb, packade in fötterna i gladpack och drog på mig ett par strumpor. De fick vara så resten av dagen för extra effekt, det vill säga bara bli halvtorra istället för ökentorra. När jag ändå var i farten fixade jag mina naglar och nagelband. Kanske ger den vegetariska dieten lite välbehövd energi?

Eftersom jag tog hand om mig själv var det väl inte mer än rätt att jag tog hand om katterna. Ragdollen behöver ju knappt borstas eller kammas, hennes päls är ju som silke, men Persern... Hennes päls var tunn och glanslös när vi tog över henne, det är den inte längre, hon har fått den väldigt typiska Perser-pälsen skulle jag säga. Med den kommer tovorna och päls som fäller. Dagens skörd var andra genomgången på några dagar.

Mellan alla aktiviteter läste jag kurslitteratur, kapitel efter kapitel. Så värdelöst upplägg att bara ha mängder att läsa utan att ha uppgifter att göra. Jag har ingen aning om vad jag har läst de här två dagarna, det går bara in i varann till slut.

Polarn kom hem och hade målat en teckning till mig.
Jag tänkte fråga om hon försökt fånga min själ.
Att jag tycker att det är en helt grym målning som förtjänar att ramas in säger väl en del om min smak antar jag. 

Jag avrundar denna dag med att avstå fån min princip att inte läsa kurslitteratur innan läggdags. För så går det när man ägnar plugg-tid till att ta hand om sig själv; då får man offra sig själv senare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.