Fortsätt till huvudinnehåll

Vilodag.

Det blev ganska uppenbart att något behövde göras. Åt Pyrets sömn alltså.
Hon sov så dåligt att hon inte vågade somna på kvällen och sen var ett lagom muntert sällskap på morgonen.
Därför bestämde jag, i samråd med Pluggis, att ta långhelg så att Pyret skulle få vila.

Vi började med att jag la mig med båda barnen i vår säng igår kväll, och sov sedan mellan dem hela natten, medan herr B.o.B. nyttjade gästsängen.

Big mistake. Huge.

Eller kanske inte, för Pyret sov mycket bättre, men jag sov banne mig inte många minuter. De är ju som små magneter som rör sig mot mig, vilket innebär att de båda pressar sig mot mig hela natten. Jag låg som en sardin. I vanliga fall ligger de ju bara på varsin sida en stund och sen i mitten och jag kan alltmer lägga mig tvärsöver sängkanten. Under natten fanns det inget sätt att komma undan, eller knappt vända mig.

Dagen gick i streamingtjänstens tecken, med flit. Tanken var att Pyret skulle ha en dag med så lite aktiviteter som möjligt, att låta kroppen vila.
Vi åt långfrukost, och tittade på tv. Sen byggde vi lite Duplo innan vi gick till affären för att köpa lunch och snacks.
Efter intagen lunch lade vi oss i sängen för att i en timme läsa ur en ny samlingsbok med sagor om djur. Och i sängen blev vi kvar. Vi kollade filmer och serier medan vi åt snacks, ända tills herr B.o.B. kom hem.

Det som talade för att det här var något de båda behövde, vara att de var helt nöjda med att ligga och slappa en hel dag, även om Polarn var lite rastlös framåt middagsdags. Sånt händer ju inte med våra arvsmassor.

Nu håller jag tummarna för att Pyret sover bättre inatt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.