Fortsätt till huvudinnehåll

Dålig stämning.

Det blev en vobbar-dag idag. Polarn var täppt utan dess like och Pyret sov dåligt, och kändes kokhet, så vi tänkte att hon också var på väg att bli sjuk.

Pluggis rullade förbi, så vi satt halva dagen tillsammans vid köksbordet och skrev, till ljudet av Pixar-filmer. För det är ingen rast, ingen ro, fram till inlämning.

Resten av dagen ägnades åt att börja plöja igenom de 10 hovrättsdomar och medföljande tingsrättsdomar vi ska granska i uppsatsen.
10 domar där det i detalj beskrivs hur män på ett utstuderat, systematiskt och grovt sätt misshandlar och våldtar sina kvinnliga partners. Ibland medan barnen ser på.
Det är ingen munter läsning.
Klasskompisen som gjorde en liknande studie angående våldtäktsdomar under b-uppsatsen varnade för att vi skulle må skit när vi bearbetade materialet, och att vi skulle bli ännu mer feminister.

Jag avslutar dagen med att ha en härlig huvudvärk och en inte-så-stilla undran över hur en människa kan göra så grymma saker mot en annan, så hon har en poäng.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.