Fortsätt till huvudinnehåll

Fixa, dona, feja, ordna.

Vi övar på det där med att ha kalas. Jeeeezzzz....
Eller, nä, jag ska inte klaga, det har, peppar-peppar, gått smidigt. 6-7 barn kommer, med föräldrar, och ska röja undan korv, glass, paketöppning och fiskdamm på två timmar.
Sen tar vi en paus på ett par timmar, städar undan (vi har lärt oss läxan från förra gångerna och har nu ett skåp att låsa in barnens leksaker i) och ordnar möjligen med en underbar sak, innan mor- och farföräldrar och älskade Bobbo kommer på mat och tårta.

Vi har fixat presenterna, handlat alla ingredienser och städat. Imorgon ska vi bara ordna presentpåsarna, duka bordet, och blåsa upp ballonger.
Det känns så värt att jaga runt i veckan och sen kunna ta det lugnt på själva dagen.

Både Polarn och Pyret är taggade inför kalasdagen. Polarn för att det är första gången förskolekompisarna kommer på kalas hos henne. Pyret för att jag köpte en liten present som hon ska få ge Polarn, som hon och jag slog in tillsammans, gömde och har som hemlis.
Jag är taggad för att arvsmassorna är taggade och för att det kanske, möjligtvis, händer saker med familjekonstellationen imorgon.
Sen är jag så klart ohyggligt nyfiken på om mammakompisens varning kommer bli verklighet och gäster missar att det gått över till sommartid. Bäst att vara klar redan klockan 11...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän