Fortsätt till huvudinnehåll

Hela dagen.

En klasskompis skrev någonting om att igår var stranden full av alla småbarnsföräldrar som var tacksamma för att de inte varit fulla på midsommar.
Vi var i den klubben. Jag ratar ju alltid alkohol men speciellt vid högtider där barnen är med, de skräms av människor som är alkoholpåverkade så därför utsätter jag dem inte för det. Istället är vi på plats på Lida klockan nio på midsommardags morgonen. De enda andra vi möter är två hundägare av äldre kaliber.
En liten skogspromenad med mellis-rast fick inleda dagen, men sen var det solskyddsfaktor 50 och plask i vattnet som gällde ända fram till klockan två. Pinsamt nog var det Pyrets andra och Polarns första strand-häng. Pyrets första år var så galet varm att vi inte vågade ha en bebis på solig strand, och förra året blev det aldrig en solig och varm dag när vi var lediga.
Men det fick hem. Pyret plaskade i vattnet medan Polarn satt vid strandkanten och lekte med geggamojja. Hon kallade det för sin skattkammare och blev arg som ett bi om någon försökte hjälpa eller om ett annat barn var där när hon fikade.
När vi tyckte solen, värmen och människorna började bli för mycket åkte vi iväg och åt lunch. Men ungarna somnade en liten stund i bilen, så efter lunch ville de gå till lekparken. Energinivån på de där två är helt galen. Jösses vilken dag, jag var helt slut.

Men sen hade jag den stora turen att få avsluta kvällen med att sitta och prata bort flera timmar med Greken. Äntligen. Sedan hon flyttade har det av naturliga skäl blivit glesare mellan träffarna, men igår fick jag se den karakteristiska tofsen studsa fram, och emot, mig.
Fast det  borde vara hon som får halva världen från mig för hennes ständiga stöd och uppmuntran, så var det jag som fick en present. Hon hade med sig en ekologisk olivtvål från Grekland, som är gjord av starka Greker som tagit över en fabrik (BIO.ME.) och skapat sig nya möjligheter.

När jag väl la mig kändes det som att vi hade varit bortresta i en vecka. Det måste ju vara ett gott betyg åt dagen, och ett tecken på att vi har fått ut mycket av helgen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.