Fortsätt till huvudinnehåll

Lucia fyller år.

Ja, en dag för tidigt var det dags att fira Lucia på förskolan. Lilla damen skulle befinna sig innanför dörren senast 7.30, hon som blivit morgontrött och brukar vakna 7.00-7.30.
Så. För det första bestämde vi oss för att fira hennes födelsedag imorgon, eftersom att vi
A. inte kunde ha morgonmys och
B. det är då vi ska ha kalas och hon fattar inte grejen så varför förvirra henne. För det andra anade jag att den tidiga timmen skulle ställa till det. Jag fick rätt.
Från att hon väcktes till att vi sprang ut en timme senare protesterades det. Mot allt.
Inte gå upp.
Inte ha frukost.
Inte borsta håret.
Inte borsta tänder med den tandborsten.
Inte ta av pyjamas.
Inte ta på luciakläder.
Inte gå till skolan.
Inte sitta vagnen.
Med protester menar jag skrika, gråta, hulka och spänna sig som en fjäder.
Men vi fick iväg henne, även om vi fick storma över nejden och glömde ett ljus.

Med stor förväntan tog vi plats på golvet och trängdes bland alla andra föräldrar och där var hon, väl förankrad i en frökens famn. Borta var veckans högljudda övande på tipp-tapp och Sankta Lucia och hon satt stilla och knäpptyst hela föreställningen. Till fikat efteråt var hon osäker, sur och ville äta ett berg av pepparkakor men vi lyckades knäppa av ett kort som bevis för våra päron färdigheter. Sen trillade kronan ner över ögonen och då var samarbetsviljan för en photoshoot  i nivå med Naomi  Cambell.
Vi gick hem.

Resten av dagen var ungefär som att leka stormchaser. Två tornados med ilska kastvindar har svept genom hemmet. Polarn somnade, då utfodrades Pyret. Jag fick Pyret att somna, då vaknade Polarn. Polarn röjde, åt och somnade sen om, då vaknade Pyret. Båda med ett humör liknande askmoln. Mitt humör blev inte heller idel solsken.

Så det känns passande att fira damen imorgon istället. Vi stryker den här dagen ur kalendern och minnet och låtsas imorgon som att det var två år sedan vi låg på BB och undrade vad vi hade gett oss in på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.