Fortsätt till huvudinnehåll

Välkommen vardag.

Vi har varit familj i en månad nu, det är lång tid och bara ett ögonblick beroende på vilket perspektiv man använder.
Att umgås i en månad är lång tid.
Att finnas till en månad av ett helt liv är bara ett ögonblick.
Visst har vi hunnit lärt känna varandra och komma in i något som liknar en vardagslunk, men så mycket mer har vi inte hunnit med.
Pyret har precis börjat bli bättre i magen, kan sova på nätterna och hittat lite rutiner, därför är hon lite hanterbar och börjar bli härlig att umgås med. Medan jag själv precis börjat läka, jag får mindre besvär när jag står och går och slipper en del av amningsproblemen, även om jag fortfarande får ont och har mina begränsningar.
Så egentligen har vi bara varit familj i någon vecka, innan dess handlade det mest om överlevnad.
Jag som har bråttom med det mesta inser att det gör att jag kan sänka kraven, låta saker vänta, ta sin tid, dröja ett ögonblick till.
Alla måsten kommer hinnas med och alla önskemål kommer bli uppfyllda.
Vi tar det när vi kan och orkar.
Det finns gott om tid.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.