Fortsätt till huvudinnehåll

Love is in the air.

Våren är väl kärlekens högtid, känslorna spirar lite extra när blommorna blommar och fåglarna kvitrar.
Det har varit mycket kärlek, och brist på kärlek, omkring mig den senaste tiden, par som funnit varandra och människor som blivit sårade och övergivna. Så jag har funderat mycket kring vad kärlek är, för visst är den ett mysterium?
Som att vi har väl alla träffat på par där man verkligen undrat hur den ena kan ha något intresse alls av den andre, vad ser hon/han i honom/henne?
Eller hur kan någon bli vansinnigt sårad av en partner sedan många, många år och ändå vilja ha honom/henne tillbaka?
Vad är det som händer när kärleken tar slut och vad gör man för att det inte ska ske?
Dessutom är vi väl alla lite nyfikna på hur andra gör? Verkar inte dom mer/mindre kära än oss? Grälar vi mindre eller mer? Borde vi också pussa på varandra så där hela tiden? Gillar han verkligen när hon pratar bebisspråk med honom?
Jag tänker också på hur mycket känslor som svallar upp när ett par i en bekantskapskrets går skilda vägar, hur skilsmässor faktiskt smittar, varför det?
Det finns ju inga svar, jag vet inte alls hur kärlek egentligen fungerar och jag respekterar att vi alla är olika, det som funkar för ett par fungerar kanske inte alls för ett annat.
Men det är väldigt spännande att fundera kring och iaktta, och jag ger herr B.o.B. en extra vårpuss för att hålla kärleken vid liv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.