För att ytterligare förbättra KOMVUX rykte tänkte jag tala om vad jag har pysslat med för läxa idag:
Jag har bakat.
Jo, vi ska lära oss vad som händer vid jäsning. Det kan man ju inte på något sätt läsa sig till, utan då får man ägna fritiden åt att laborera hemma.
Ett jädra slöseri, tänkte jag, och valde därför att använda olika mjölsorter, svamla ihop en rapport om varför högre glutenhalt i mjölet ger bättre jäsning, och sen kunna käka upp min laboration.
Men egentligen tänkte jag göra trolldeg, bara för att påpeka att det är lite löjligt att människor ska ta studielån för att stå hemma och leka lågstadiet.
Men jag siktar på att få godkänt i kursen, så jag lät bli.
Under min härliga B.o.B.-Bakar stund börjar jag känna mig sisådär. Lite "något är på gång". Inget har brutit ut, men jag känner att kroppen håller på och jobbar övertid med något.
Jag känner mig lite snurrig, lite ont, lite trött, lite blä.
Det enda jag tänker är: inte kräksjukan, inte kräksjukan, inte kräksjukan. Men jag kan ännu inte avgöra vad som är i görningen, skulle även kunna vara influensan, eller en duktig förkylning.
Jag vill inte ha något av det, men tar mycket hellre influensa än kräksjukan. Om jag skulle få möjlighet att välja. Fast det får man ju inte. Fan.
Så mycket som jag har varit sjuk sen jag började plugga i en gymnasieskola, har jag inte varit på många, många år, trots att jag tvättar händer, handspritar mig och undviker att röra vid saker som om jag vore strandsatt i dödens hus.
Det skulle jag hellre skriva en labbrapport på; hur uppenbart snuskiga tonåringar är, för att sen kräva att kommunen tvingar alla förstaringare att gå igenom en hygienutbildning byggd på skrämseltaktik. Och sätta ut handsprit överallt.
Inte kräksjukan, inte kräksjukan, inte kräksjukan....
Jag har bakat.
Jo, vi ska lära oss vad som händer vid jäsning. Det kan man ju inte på något sätt läsa sig till, utan då får man ägna fritiden åt att laborera hemma.
Ett jädra slöseri, tänkte jag, och valde därför att använda olika mjölsorter, svamla ihop en rapport om varför högre glutenhalt i mjölet ger bättre jäsning, och sen kunna käka upp min laboration.
Men egentligen tänkte jag göra trolldeg, bara för att påpeka att det är lite löjligt att människor ska ta studielån för att stå hemma och leka lågstadiet.
Men jag siktar på att få godkänt i kursen, så jag lät bli.
Under min härliga B.o.B.-Bakar stund börjar jag känna mig sisådär. Lite "något är på gång". Inget har brutit ut, men jag känner att kroppen håller på och jobbar övertid med något.
Jag känner mig lite snurrig, lite ont, lite trött, lite blä.
Det enda jag tänker är: inte kräksjukan, inte kräksjukan, inte kräksjukan. Men jag kan ännu inte avgöra vad som är i görningen, skulle även kunna vara influensan, eller en duktig förkylning.
Jag vill inte ha något av det, men tar mycket hellre influensa än kräksjukan. Om jag skulle få möjlighet att välja. Fast det får man ju inte. Fan.
Så mycket som jag har varit sjuk sen jag började plugga i en gymnasieskola, har jag inte varit på många, många år, trots att jag tvättar händer, handspritar mig och undviker att röra vid saker som om jag vore strandsatt i dödens hus.
Det skulle jag hellre skriva en labbrapport på; hur uppenbart snuskiga tonåringar är, för att sen kräva att kommunen tvingar alla förstaringare att gå igenom en hygienutbildning byggd på skrämseltaktik. Och sätta ut handsprit överallt.
Inte kräksjukan, inte kräksjukan, inte kräksjukan....
Kommentarer