Fortsätt till huvudinnehåll

Gammal hund.

Jag läser 6 ämnen för tillfället.
Jag har med åren blivit allt mer tankspridd.
Jag är ordningsmänniska ut i fingerspetsarna.
Jobbig kombination.
När inlämningsuppgifter, prov och "läs det här" börjar ramla in från alla håll och kanter i en allt högre takt, börjat tant B.o.B. få problem att hålla reda på allt.
Och herr B.o.B. är inte direkt en ordningsmänniska, han är mer en ta-det-som-det-kommer-människa, en det-ordnar-sig-människa och också lite tankspridd-professor-människa.
Ingen hjälp där alltså. Eller jo, han är ett väldigt bra komplement till min hysteriska ordningspolis-sida, men han är inte så bra på att hjälpa mig hålla reda på saker.
Så, jag nämde att jag skulle behöva någonting för att få en överblick på alla läxor för att slippa känna mig så överhopad och noll-kollig, typ en stor whiteboard med hela månader i taget. Men kanske skulle det fungera med en bra almenacka, en väggvariant kanske..?
Jag vet inte, jag har inte kolla upp vad som finns att välja på.
Maken tittar på mig som om jag kom från stenåldern och säger: "Men lägg in det i Googlekalendern så får du det på mobilen och paddan också."
Detta har varit vår dispyt i många år.
Jag tycker inte att jag får samma överblick som i vanig kalender, han tycker att man får det.
Men å andra sidan, jag glömmer bort saker mycket mindre än vad han gör (vad han än påstår).
Men jag förstår inte vad jag missar?
Alltså visst, mobilens kalender är bra för att lägga in påminnelser som tjuter till när man är uppe i det blå, och jag anväder larmen flitigt.
Men av någon pedagogisk anledning så tappar jag koll där, jag ser mönstret mycket bättre i vanlig pappersform, utan att på något sätt kunna motivera varför.
Därför är dagens belöning för att jag har tränat på morgonen, och suttit och skrivit flitigt på en av uppgifterna i den enorma läx-högen, ett besök på bokhandeln för almenacksjakt.
Det är bättre så.
Tryggt.
Säkert.
Gammalt och beprövat.
För jag vägrar tydligen att lära mig sitta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la