Fortsätt till huvudinnehåll

Vad var det jag skulle stressa upp mig över nu då?

Jag tänker att det var väldigt klokt att vi valde att ta en paus i IVF-djungeln nu, annars hade jag nog gått sönder.
Allt som är inbokat fram till juni, som bara är det nödvändiga, lämnar väldigt lite utrymme för att andas, det handlar om fyra månader av håll-i-dig-för-glatta-livet-och-kom-för-Guds-skull-ihåg-att-äta-och-sova. Typ.
Eftersom jag redan är lite trasig så gör dessa nödvändigheter att jag brister lite, i såväl tålamod som humör, och hela IVF grejen gör ju att jag brister lite, i tålamod och humör, så det hade nog varit en mindre katastrof att försöka kombinera det.
Men det visste jag ju inte.
Jag ville ha en paus för att jag var lite tilltuffsad, behövde lite lugn och ro ett tag, få tid att varva ner... Förlåt, men det där fick mig att skratta. Tji fick jag liksom.
Det visade sig att det var en jädra tur att vi tog den där pausen för att jag hade inte kunnat klämma in en endaste pryl till att tänka på, oroa mig över, fundera kring, ligga sömnlös över.
Fast eftersom att jag är lite stressad och uppvarvad så fortsätter jag på det spåret hela vägen ut och passar på att stressa över att vi har tagit en paus. Istället för att släppa det ett tag, få en paus, som jag skulle.
För är det så klokt att vänta? Hinner vi vänta? Tänk om det var "meningen" att det skulle fungera om vi hade kört nu?
Och en hel drös med andra flyktiga och irrationella tankar.
Multitasking kallas det.
Simultanförmågan vi kvinnor är så berömda för.
Och en dos ren galenskap.
Fast jag vill tro att jag bara är sådär charmigt knasig, mer än galen, fast det kan ju också vara önsketänkande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la