Fortsätt till huvudinnehåll

En dag

Arvsmassorna brukar återkomma till ämnet om vad som är orättvist. Jag skulle kunna lämna som förslag att det är lite orättvist att trots att jag jobbar hemifrån så måste jag gå upp samma tid, och ge mig ut tidigt på morgonen i bitande kyla, för att Polarn vill vara på morgonfritids. Det känns lite orättvist ändå.

Sen skulle de kunna kontra med att det är orättvist när man jämför hur deras skoldag ser ut jämfört med min. När jag är i skolan så sitter jag i 3 timmars Zoommöte hemifrån, och resten av dagen med en hög böcker och en dator, i sällskap av Gammelkatt.
Hon ställer sig något skeptisk till teorier, metoder och modeller vad det ser ut, men jag tror jag får ihop mitt paper. 

En fördel med att jobba hemifrån är att man kan använda lunchrasten till att handla julklappar. Särskilt när man bara ska sitta och läsa och skriva efter lunch, för då kan man äta och jobba samtidigt. Fast det innebar att jag gav mig ut i det tråkiga vädret en gång till, helt frivilligt, dumt av mig.

Ibland har man ju en väldigt bra plan. Som att jag hade planen att göra lasagne till middag eftersom jag var hemma och därför kunde laga en middag som tog lite längre tid. Men köttfärsen som hade bäst före datum den 24/11 hade blivit dålig. Den här gången orkade jag inte gå ut i kylan igen, så jag fick improvisera.
Omelett; en klassisk räddning ändå.

Det finns absolut fördelar med att jobba hemifrån, nackdelen är att man blir så seg. Jag känner mig som Lillfjant när dagen närmar sig sitt slut.
Så imorgon återgår jag till den vanliga rutinen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: