Fortsätt till huvudinnehåll

Det kan fasiken inte gå

Jag fick hjälp av Bobo att ta mig iväg för att köpa en ny mikrovågsugn. Kan ju låta som en skitsak, men har ändå var en sån där skitsak som hängt och skramlat i bakhuvudet ett tag. Att den micro som står på köksbänken nu har börjat luckras upp inuti har känts som en överhängande risk liksom. Det kändes ansvarsfullt att äntligen byta ut den, vuxenpoäng.

Så jag släpade hem ett åbäke, valde en Whirlpool istället för ett billighetsmärke, och packade upp den. Fick lite städfeeling och passade på att plocka undan disk och tvätt när jag ändå var i farten. Sen värmde jag upp, tränade och tog mig ut på en löprunda innan middagen. Nyduschad och hungrig skulle jag premiäranvända den nya mikron. 
Som lät som en skördetröska. 
Maten blev inte varm, efter några testrundor visade det sig vara fläkten som gick snabbt, långsamt, långsammare, snabbare, ännu långsammare och jättesnabbt omvartannat och det var den som lät så illa. Jag slutade testa när micron var jättevarm ovanpå och luktade bränt. 

En annan sak som kan verka som en skitsak är ju en sån här sak. Man köper en vara som visar sig vara fel på, då får man väl släpa tillbaka den och byta. Jag filmade hur fläkten lät och betedde sig så det borde väl inte vara några problem. Men just nu kändes det lite som ännu en sak som skiter sig. Kan något gå bra liksom. Tålamodet tryter inte längre, det är slut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: