Fortsätt till huvudinnehåll

Maxa

Fredagar är ju så himla speciella ändå. Som en magnet som drar åt sig saker, som ett svart hål man aldrig kommer genom, som Bermudatriangeln. Samtidigt som det är då festen börjar, när den väl anländer efter att man har tragglat igenom typ en månad eller nåt. 
Jag ägnade en hel arbetsdag åt att äta godis, varvat med att göra människor lite besvikna men ändå känna hopp, som mitt jobb ofta ser ut. 

Glad efter att ha lyckats med det ännu en dag, traskade jag iväg för att hämta arvsmassorna. Pyret hade inte ringt för att berätta att hon gått hem, så hon var väl kvar med Polarn då. Efter att fritidspersonalen haft rådslag och sökinsats kom de med informationen att Polarn var sjukanmäld och Pyret gått hem. "Någon" hade glömt säga det till mig, men vad är väl en liten omväg på vägen hem, en fredag?

Då skulle jag i alla fall kunna gå hem och lägga upp benen eftersom fredagar inte är min middags-dag. Jag sköter måndag till torsdag och frukost på helgerna. Ju. Men herr B.o.B. skulle iväg så jag fick ordna middag lite så där ad hoc.
Som äkta spådam fick jag känslan av att hemgjord pizza skulle passa arvsmasssorna (jag orkade inte ta en omväg till och gå och köpa på pizzerian). Men jag kände inte att det passade mig. Jag gav mig istället på denna skatt:
Panerad broccoli! 
Jag serverade  den så här till mig själv:
Så gott att jag höll på att smälla av! Måste hitta mer. 

Turen höll uppenbarligen på att vända för vi såg att Disney + har släppt filmen Röd.
Lägg av vad charmig. Jag och arvsmassorna skrattade så vi skrämde katterna. 
Med lite chips till hjälp började vi sen kolla in semifinalen i Talang, men orkade inte hela vägen. Vi får spana in resultatet till frukost imorgon. 

Fredagar va? Allt kan hända och allt kan vända, som Babben säger i Bäst i test, som också är tillbaka!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la