Fortsätt till huvudinnehåll

Inget val

Om arvsmassorna fick bestämma skulle halva dagen ägnats åt att spela Minecraft. Så de fick inte bestämma. Självklart behövde jag vara utomhus och injicera våren i blodomloppet, och det behövde de med, tyckte jag. Så vi tog en heldag i huvudstaden.
Stockholm i mitt hjärta
Vi fortsatte på fågel-temat från min och Polarns promenad igår, men avancerade i storlek.

För att muta Polarn att fortsätta gå erbjöd vi ett stopp för fika, ett stopp för besök på leksaksaffär och ett stopp för tidig middag.
För att muta Pyret erbjöd vi ett stopp på secondhand och några besök på skoaffärer för att hitta vårskor. Hon valde till sist dessa:
Sådan mor sådan dotter, sneakers-genen är stark. Lyckan över att få välja (nästan) helt själv vilka skor hon skulle få, var total. Ibland blir det så himla tydligt hur stor hon börjar bli, det är rent magiskt att följa.

Och bra, bekväma skor behöver man i den här familjen:
Dryga milen avverkade vi mellan 11.30 och 17:30, för morgonens löprunda får räknas av totalen. 

Och den rundan tog jag med nya löpskorna, plötsligt sprang jag som ett proffs! Nä, skoja bara. Men nog var det skillnad, jag som springer med rätt tunga steg märkte tydligt en bättre stötdämpning. Ingen risk att bli förväxlad med Malin Ewerlöf, men bättre möjlighet att undvika förslitning och skador, och kunna fortsätta min amatörhobby. Juryn är fortfarande ute om det är värt 2000 pix.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la