Fortsätt till huvudinnehåll

Så 2020

Arbetsdagen började precis som vanligt. Ja, vanligt som i "under omständigheterna" - vanligt. Men det gick från "vanligt" till klassiskt 2020 på ca en timme. 

Under morgonmötet fick vi veta att cheferna satt i möte med ledningen om nya direktiv, utifrån nya riktlinjer från smittskyddsläkaren. Mindre än en timme senare satt vi alla med den utrustning vi för några veckor senare blivit ombedda att ha i beredskap.

Vid de patientbesök som måste ske på plats ska skydd på, men även när vi har kontakt med kollegor och så snart vi lämnar våra rum och rör oss i gemensamma utrymmen. Så dagens lunch blev på rummet, framför datorn, med kollegorna på Teams, eftersom det är svårt att äta med munskydd på.

Det är ju egentligen inget att säga om saken, vi har möjlighet att slippa mask och visir vid all dokumentation och distanskontakter, vi kan gå förbi varandra ha ett snack, vi kan ha Teams-luncher. En rätt behaglig Corona-arbetsmiljö ändå, jämfört med annan vårdpersonal eller alla som enbart jobbar hemifrån.

Vad är väl det obehag mask och visir medför, de komplikationer som uppstår i patientkonakter, och de extra arbetsmoment all rengöring medför, i det stora Corona-perspektivet?

Det finns ju faktiskt värre saker man ska stå ut med. Som att gaspatronerna var slut och man därför ska klara sig utan bubbelvatten. Det är ju plågsamt på riktigt. 2020 fortsätter visa sin ondska. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.