Fortsätt till huvudinnehåll

Gissa vad?

Vab!!
En hel dag med Netflix och pyssel!

Självklart fick pysslet ha jultema.

Efter en hel dag med en övertänd Polarn är jag lite matt. Jisses vad den där ungen kan prata! Och hon har en sensationell förmåga att hitta på projekt att engagera sig, och mig, i. 

Föräldramaffian får ju dåndimpen om man säger att det är ansträngande att vara hemma med sitt eget barn, för då ska man ju inte skaffa barn över huvud taget tydligen. Men eftersom jag är kvinna har jag en utmärkt simultankapacitet och kan därför tycka att hon är fantastisk i all sin energi och kreativitet, och samtidigt bli trött av alla intryck jag får. Alla tusen frågor och berättelser, ackompanjerat av hennes långa ben som är nära att snubbla en gång i kvarten (och ge mig en halv hjärtinfarkt), ihop med att försöka få till teckningar, gubbar, smällkarameller och handarbeten utefter hennes önskemål. Det är ju lite av ett maraton. 
För frågorna och berättelserna är otroliga, hon får mig att skratta högt hela tiden, men samtidigt det så klart en ansträngning att hänga med i alla resonemang som, tro mig, pågår o.a.v.b.r.u.t.e.t.
Hennes energi är avundsvärd och smittar av sig, men eftersom hon alltid är på väg att ramla, välta något, halka, spilla eller tappa något, så är mina sinnen på beredskap nonstop. 
Att hon är så fantastiskt kreativ vill jag såklart uppmuntra och följa med i, men jag kanske inte upplever det som vansinnigt uppiggande att sitta på golvet och bygga gubbar av flirtkulor. 
Se, man kan både tycka om något, och ändå bli trött av det. Som att man kan tycka om att träna, och känna sig trött efteråt. 

Imorgon har vi maraton dag två. Bäst att försöka sova lite så jag är redo för att vara världens bästa och sämsta mamma, i exakt samma ögonblick. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.