Fortsätt till huvudinnehåll

Kreativt umgänge

Pyret var först ut med att tycka om de lite mer avancerade målarböckerna som finns. De där man kan göra mönster med hjälp av mallar, klistra in klistermärken och klippa ut kläder i olika mönstrade papper och färglägga bilderna i olika grader. Nu har Polarn upptäckt det hon med. 
De tycker också om att göra det tillsammans med mig. Så de senaste kvällarna har sett ut så här för mig:

Tjejerna på bilderna finns att måla och dekorera olika mycket; allt från så här, där ganska mycket är förtryckt, till bilder där det är som tomma provdockor där man måste fylla i hår, kläder och omgivning. 

Den här jobbade jag och Polarn med idag, då skulle vi mest fylla i färger och göra skuggor. Se de fina vecken i kjolen till exempel.

Jag tror att jag får lov att skaffa mig en egen. Det är ju så himla kul att jobba med skuggor och färger! Men så kommer arvsmassorna och vill fylla i själva, precis när jag kommit igång. Skämt åsido, jag erkänner att jag får väldigt svårt att hålla mig från att fylla i lite extra eller rätta till några linjer. Jag gör det inte, oftast, men får en störning i mitt ordningssinne som heter duga. Vilket nog märks, för Polarn frågade idag om jag önskade mig en egen bok i julklapp; jag svarade ja. Inte för att jag vet när jag skulle ha tid för det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.