Fortsätt till huvudinnehåll

Boktips

Dagens boktips är egentligen Dagens outtömliga källa till böcker- tips: Jag har skaffat Storytel. Inte alls reklam på något sätt, bara så att det var den appen jag testade och jag har därför inget att jämföra med. 
I alla fall.

Så här; jag klarar inte av ljudböcker, det förstör hela grejen med böcker för mig. Jag tycker inte jag får den dialog jag önskar, eller den betoning jag tycker är rätt, och jag får liksom inte upp bilder av berättelsen för mitt inre. Och egentligen gillar jag känslan av att ha en bok i handen, att bläddra mig fram och se hur mycket jag har kvar. Men. 
I somras provade jag på en sådan där gratisperiod, mest för att fördriva tiden på stranden när herr B.o.B. och arvsmassorna badade och jag satt ensam kvar. Min fobi mot vatten öppnade möjligheten för att jag skulle förstå det där med böcker i telefonen. 

Visst ger man avkall på en del av magin med böcker, men å andra sidan så finns det ju plötsligt ett helt bibliotek till ens förfogande. Man kan ju fullkomligt frossa i böcker, när man vill! Så snart jag hör ett boktips, eller kommer att tänka på en bok jag önskat mig, så kan jag klicka fram den, eller i alla fall de allra flesta. Och jag kan läsa när jag vill, var jag än är, det är bara att plocka upp telefonen. Mitt bibliotek i appen börjar bli lika stort som högen med olästa böcker här hemma. 
Jag älskar det.

Just nu läser jag Frisk utan flum av Maria Ahlsén och Jessica Norrbom. 

De har även skrivit Frisk utan fusk.
Som självklart också väntar i den virtuella bokhyllan.

Jag såg en föreläsning på jobbet baserad på den andra boken och uppskattade den vetenskapliga vinkeln på den väldigt röriga hälsotrend-världen. Mer forskningsbaserade råd till folket, liksom. 

Och jag läser så fort jag kan, för att hinna ta mig igenom nästa bok, och nästa, och nästa. Men lyssnar, det gör jag inte. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.