Fortsätt till huvudinnehåll

Märkligt

På promenaden till jobbet tidigt på morgonen, mötte jag en medelålders kvinna av utländsk härkomst på den ganska öde gångvägen. Jag går ju med hörlurar som fyller öronen med något poppigt och taktfast, så jag reagerade på att hon verkade säga något till mig, men jag hörde inte vad. Jag tog ur lurarna och vände mig mot henne varpå hon säger:
"Känna igen mig?"
"Åh, förlåt, men nej, jag känner inte igen dig." sa jag med ett ursäktande leende, medan jag förtvivlat letade i den havererade minnesbanken. 
"Du så fin! Och lång! Så lång och det så fint!" säger kvinnan med ett stort leende medan hon pekar på mig. 
Jag fortsätter försöka förstå vad som händer och säger:
"Åh, tack!" med ett till leende.
Då vinkar kvinnan, säger:
"Jag bara säga det." med ett nytt leende och fortsätter gå i motsatt riktning.
Jag har fortfarande ingen aning om vad det där väldigt märkliga mötet handlade om. Men märkliga möten kan ju pigga upp i en annars rätt förutsägbar och rutinartad tillvaro. 

På tal om rutin; något som är en viktig rutin är fredagsmys
Äntligen är det helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.