Fortsätt till huvudinnehåll

Aj aj aj aj buff.

En planeringsdag kan vara ett välkommet avbrott i vardagen. Att istället för samma gamla vanliga rutin, höra kollegor berätta om olika åtaganden, spännande påbörjade projekt och nya infallsvinklar. Sen hör det ju till att man får lunch och fika.

Fast.
Lunchen var en sallad.
Till ena fikapausen fick vi en kanelbulle.
Till den andra fikapausen fick vi bara kaffe. Och nej, det är inte tillåtet att skriva "Fika" om det innebär att man hämtar kaffe i automat. Då är det "Kaffe/te-rast". För att kalla det "Fika" så ska det serveras något till. Viktigt.

Sen ville ju duktiga kollegor visa upp andra kunskaper de besitter. Som att ha Mindfullness.
Jag är allergisk mot det, jag klarar verkligen inte av det, förstår inte hypen. Säger man det så får man ju höra härlig pseudopsykologi att det är just därför man är en sådan person som behöver lära sig Mindfullness. Så bra försäljarknep. Du som gillar det vill ha det, du som inte gillar det är den som behöver det. Det är ju liksom inte tillåtet att högt uttala att man inte gillar Mindfullness i dagens samhälle, för då är man en spänd, stressad, skeptiker som bara inte förstår sitt eget bästa. Typ. Då kanske jag vill vara sån och istället koppla av och vara i nuet med hjälp av en rask promenad, en halvtimme på crosstrainer eller att sortera bland ungarnas pärlor. Jag är också allergisk mot att försöka stöpa in alla sorters människor i en och samma form, förresten.

Vi fick också smaka på lite träning. Som en kort Tabatha. Jag dog. Idag har jag sån jäkla träningsvärk. Antar att jag har muskler som blivit lite bortglömda ett tag. Förutom att det var rätt opraktiskt att ha ett träningspass som gjorde alla svettiga, mitt på dagen, i en konferenslokal, så var det en bra påminnelse om att man inte behöver gå en timme till gymmet för att musklerna ska få jobba. 

Jag avslutade dagen med en härlig middag med pluggisarna. Den grundades av i lagom tid, men sen var det så klart lite pendelstrul så det tog lite längre tid att ta sig hem. Alltså har jag löjlig träningsvärk och är trött i kvadrat idag. Men fick ändå jobba över en stund.

Nu ska jag därför däcka totalt och minnas att det är snart helg igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.