Fortsätt till huvudinnehåll

Nya höjder.

Pyret har vickat på den tand som är mest lös. Jag har vickat på den.
Idag tyckte jag att det var dags att försöka ta ut den men hon höll inte riktigt med. Polarn frågade titt som tätt om vi inte kunde fråga Pyret om vi fick ta ut den. Pyret höll fortfarande inte med. 
Men så när hon lagt sig så bestämde hon sig för att hon ville göra ett försök. Själv. Hon fick gå upp och jag fick titta på medan hon stod vid spegeln och vickade på den. Plötsligt hade hon den i sin hand. 
Med ett flin värdigt Cheshirekatten, fast fullt med blod, var hela hon en fantastisk blandning av stolthet, rädsla och förvåning. 
Fast mest uppspelt av alla blev Polarn. Hon kunde inte sluta berömma och krama Pyret. Hon ställde så mycket frågor att det tog henne en evighet att somna. 

Tanden fick hamna i en liten tennask som vi la under kudden. Eftersom Pyret väldigt gärna vill visa sin tand för en massa människor så lät jag tanden ligga kvar bredvid pengen från Tandfen. Jag la också en lapp där jag skrev och frågade Tandfen om Pyret kunde få behålla tanden för att visa för några. Jag signerade det med ett "Ok", för att hålla myten levande. 

Polarn har också nått en ny fas. Den där man skriver sitt och systerns namn på en lapp, ritar en vuxen som man kryssar över, sätter lappen på dörren och sen informerar alla om att inga vuxna får vara i deras rum. 
Det är så himla fantastiskt att få följa med i alla dessa klassiska barndomshändelser. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.