Fortsätt till huvudinnehåll

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt.
Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning.
Hittills har jag vägrat.
Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna.
Hittills.
Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma.
Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd.
Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova.
Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt.
Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte kan krypa till den.
Hon ligger i babysittern och har sin dagliga förhandling med tomten angående snällhetsgraden som är nödvändig för att få julklappar. Mmmmmöh! Aaaoouuuu! Nnnnjjjja! Ooomma! Ääähöö! är argumenten hon har.
Hon ligger på rygg och har långa smakprovningar på tårna.
Hon protesterar vilt och länge efter varje måltid, speciellt smakproverna. Hon protesterar vilt innan maten också. Och vid rapningar. Och pruttar. Och när hon ligger ner. Och när hon står upp. Och när hon sitter. Och när hon ser på tv. Och när hon haft samma leksak i tre sekunder för länge, alltså tre minuter. Hon protesterar mot allt utom det som andra barn protesterar mot; byta blöja, torka runt munnen och tvättas.
Hon skrattar förkylningen i ansiktet. Bokstavligen. Nysningar och hosta ger upphov till fnitter och NäsFrida (snorsugen) kan vara det mysigaste hon vet.
Själv har jag varm- och kallsvettats, kämpat mot yrsel och huvudvärk, tyckt att 10 nysningar på raken räcker och att torrheten kan dra dit pepparn växer (Sydamerika?).
Så jag har gett upp.
Jag har roat pyret. That's it.
Välkommen sunk-tofsen, oredan, dammråttorna, ringar under ögonen, Chewbacca-benen och håglösheten.
Med Pyret-skriker-livet-suger-blues i bakfickan känns det rätt bra att ha förkylningen som ursäkt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: