Fortsätt till huvudinnehåll

Gott och blandat.

Jag hör på nyheterna att choklad ska vara nyttigt igen, det ska minska risken för stroke. Det fantastiska är att den här gången gäller det även ljus choklad.
Självklart måste de förstöra denna goda nyhet med att informera att det gäller en mängd på en bit om dagen, eller en halv chokladkaka i veckan. För annars ökar man risken för fetma och sjukdomar i dess följd.
Jag blev lite glad en stund där, jag trodde jag hade hittat en bra ursäkt för min hang-up att jag måste ha godis när jag pluggar. Det vore skönt att slippa kämpa emot den nu när jag ska ägna alla dagar, hela dagarna åt att plugga.
Fast nu ljuger jag lite. Jag ägnar kanske inte hela dagarna åt att plugga. Igår hann jag med att jobba på morgonkvisten och fika med härliga blondiner på eftermiddagen.
Jag hinner med praktiska göromål som att städa också, eller ta tag i såna där småsaker som har legat och skramlat i bakhuvudet. Ta reda på saker, kolla upp saker, fixa saker.
Jag har gjort en lista på borde-fixa-saker som ska roa mig när jag behöver en paus från skolböckerna.
En sak jag har tänkt på och hunnit kolla upp är att flera sagt sig ha svårt att kommentera på den här lilla bloggen. Någon liten annan blogg sa att det berodde på vilken webb-läsare läsaren hade, att Blogger inte funkade bra med Internet Explorer, men att bloggaren skulle ändra på någon inställning i kommentars-funktionen. Så det gjorde jag. Nu kanske det går bättre?
Men nu ska jag göra det som jag ska göra. Plugga.
"Det blir väl inga problem för dig att plugga distans, du som har sådan disciplin med ditt pluggande?"
Jo, fast även om jag är disciplinerad så betyder det inte att det kan kännas motigt att göra det jag ska. Även de som gillar sina jobb jättemycket kan väl känna att man har lust att få slippa jobba en dag? Jag kan också sitta och önska att jag var på en varm sandstrand med en härlig roman, istället för i soffan med en hög böcker, ett Word-dokument, penna och kladdpapper och 4 webbsidor öppna. 
Tankar som gör att jag sitter och vägrar avsluta ett tråkigt blogg-inlägg istället för att fortsätta skriva min uppsats.
Men nu!
Efter jag har gått och köpt lite stroke-medicin...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.