Fortsätt till huvudinnehåll

Inte dag för tidigt.

Jag läser på Aftonbladets hemsida att Skatteverket har förlängt inlämningstiden för deklarationen med en dag, för att det var så många sista-minutare som ringde till jourtelefonen att den la av.
Tänk, det måste vara några av mina klasskamrater, för i skolans värld gör vuxna studenter precis som barnen, kommer med en ursäkt i sista minuten och får lämna in liiite senare. Det är alltid samma människor också, så jag antar att de är såna som lämnar in deklarationen tre sekunder innan deadline också.
Fast man har många dagar på sig, få man väl tillägga.
Jag är ingen sista-minutare, så jag vet inte riktigt hur det fungerar, men om man alltid är ute i sista minuten, eller till och med för sent, borde man inte ta tag i saken och lära sig planera lite då?
Eller så är det faktum att någon alltid ger liiite mer tid vad som gör att de aldrig behöver lära sig planera.
Jag nöjer mig med att konstatera att min taktik, ute i god tid, oftast brukar resultera i att jag får mer ledig tid än sista-minutare, som att de sista två veckorna i skolan är vikt åt de som missat, glömt, behöver göra om. Självklart finns de dom som varit sjuka eller fått plötsliga förhinder av något slag som behöver en ny chans, men sista-minutarna är helt klart överrepresenterade.
Då sitter jag och slappar med en god bok och en god glass, förhoppningsvis i solen, istället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.