Fortsätt till huvudinnehåll

Give me a break.

Om jag får höra kommentarer i stil med:
"Två prov på samma dag, det går inte! Det klarar bara B.o.B. av."
"Är du förberedd för provet? Eller det är klart DU är."
"Har någon gjort uppgiften till idag? Förutom B.o.B. såklart."
"Det är klart att provet kommer gå lätt, för DIG."
"Men det är klart, du pluggar ju asmycket, så du har ju ingenting som distraherar dig tydligen."
Aaaaaaaaahhhhhhrrrrgggghhh!!
Lägg av.
Nä, jag har verkligen INGENTING som distraherar mig.
Dessutom, om man pluggar heltid så har man skrivit upp sig på att plugga 40 timmar per vecka, så det är vad jag gör. Måndag till fredag mellan typ 8 och 5. Om jag behöver göra något annat får jag ta igen den tiden på kväll eller helg. Precis som att när jag jobbar heltid så arbetar jag mellan 7 och 4. Jag skulle knappast få lön om jag jobbade några timmar och sen drog hem och lattjade med Facebook.
Men om man pluggar heltid och plockar ut lån och bidrag för heltidsstudier, då är man ett freak om man ägnar 40 timmar åt plugg. Om jag inte hann plugga heltid, så skulle jag få lov att plugga 50 eller 75% istället. Så ser livet ut.
Varför tror så många att plugga heltid, då kan man vara i plugget de timmar som är schemalagda, eller knappt det, och ägna resten av tiden till att glida runt? Man behöver inte göra de uppgifter som läggs ut, man behöver inte läsa boken, man behöver inte göra proven, men man kommer ändå få godkänt. För de blir uppriktigt förvånade över att få ig i kursen när de aldrig varit där, missat alla prov, lämnar in uppgifter fel och försent om de ens gör dom.
Och JAG är den som är konstig?
Det ska bli så rackarns skönt att snart ha sommarlov.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.