Fortsätt till huvudinnehåll

Fördelar och nackdelar

Jobba hemifrån har ju sina fördelar, som att man kan inleda dagen med en löprunda.
Men så kan det vara ren isgata nästan överallt så att man bara kan springa jättelångsamt med livet och benen som insats. Så rundan blir kort och läskig.

Man kan ju också äta frukost samtidigt som man jobbar och därför äta mycket frukost och länge. Fast när man ska hjälpa arvsmassorna med deras frukost upptäcker man att de ställt in saftflaskan slarvigt, utan att stänga korken ordentligt. Så nu hittar man torkad saft som runnit tre hyllplan och samlats i en rosa pool på nedersta hyllan i skafferiet. På mitt jobb gör man många oväntade saker, men torka klistrig saft har jag inte behövt göra.

När man jobbar hemma för att arvsmassorna är hemma behöver man ordna lunch på lunchen. Så den egna lunchen behöver man äta medan man jobbar. Jobba på lunchrasten händer dock på jobbet också.

På jobbet finns det ingen kattunge att gosa med. Men å andra sidan finns det heller ingen kattunge som river ner blommor medan man försöker jobba. 

Vid slutet på arbetsdagen är det bara att logga ut, så är man hemma. Fast det betyder också att man inte får 40 minuter promenad för att rensa tankarna och ladda för mammalivet. 

Att jobba hemifrån är en förmån, men inte alltid en fördel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: