Fortsätt till huvudinnehåll

Utandning

När jag sa att jag inte gillar att bada fick jag höra från en bakant att skicka mig på dessa dagar väl då var att kasta bort pengar. Som tur är så kan man åka till Yasuragi och göra annat än att bada, eftersom man kan finna vila och återhämtning på många sätt.

Vi inledde dagen med att byta om;
Det är inte helt lätt att gå i den där yukatan, ännu svårare blev det med tofflor. Små trippande steg som möjligen kan leda till värk i höften blev resultatet.

Efter ombyte följde en lättare frukost, och sedan en presentation om att utveckla självledarskap, medan vi satt i en lokal med otrolig utsikt.
I all enkelhet väckte det många viktiga tankar om hur jag kan förhålla mig till de utmaningar som jobbet ger. Även om konceptet med självledarskap möjligen är lite väl populärvetenskapligt för att passa mig. 

Medan vi hade möjlighet att fundera över den egna arbetssituationen valde några av oss att gå på en aktivitet för att lära oss olika andningstekniker, för att sedan slå oss ner med en kopp te i fåtöljer som vaggade. Det fanns en överhängande risk att somna, vilket väl får ses som ett tecken på att man känner sig avkopplad.

Efter en riktigt god lunch tog jag och närmaste kollegan en promenad i området.
Trots det trista vädret var det otroligt fint, och vi fick tillbaka tillräckligt med energi för att efter en fika orka med Qi-gong. Jag fick en bekräftelse på att koordination och balans inte riktigt är min grej. Och att få bekräftelse kan ju vara lugnande, kan man väl säga.

"Jösses, vi bara äter hela dagen!" sa en kollega, som att det var något dåligt. Det är självklart inget dåligt, men det var lite skönt att få en stund i sitt rum innan trerättersmiddagen.
Jag hade också fått höra från en bekant att enligt en "säker källa" var stället och rummen inte så fräscha som de varit tidigare. Det var nog mest ljudet av avundsjuka och en påminnelse om att det där med "säkra källor" ska man låta bli att lyssna på. För rummet var mer än fräscht, jag kommer sova gott här. 

Jag kommer också sova gott eftersom jag avslutade dagen med denna middag:
Bortkastat att den slitna regionsanställda tvåbarnsmamman fick en sådan här dag, för utan bad kan hon väl rimligen inte funnit någon slags återhämtning. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la