Fortsätt till huvudinnehåll

Tryggt och stökigt

Ibland erbjuder livet fler frågor än svar.
"Vill du ha svar måste du våga fråga!" säger de som pratar i form av dåliga klyschor. Vilket är dumt på så många sätt, som dumt för att det är roligare att prata i form av ordvitsar, om man nu ska hålla på. Men också dumt för att i detta fall stämmer det inte. Ibland frågar man men blir bara kvar med ansvaret att vara den som plötsligt ska leverera svaren på alla frågor. Jag har lärt mig att automatiskt rygga tillbaka när meningar börjar med "Hur..?", "När..?", "Vad..?" Varför ska jag veta detta, kan man undra.
Men om svaret är att man inte får några svar, då får man väl bestämma vilket svar man vill ha, och ge. Det leder paradoxalt nog ofta till att de som inte levererade några svar tycker illa om svaret. Men så är det ju lättare att undvika att svara och sedan lägga ansvaret på att någon annan levererade fel svar. Fel svar är mer än inget svar, men står i sämre kurs än frånvaro av svar.
"Om du inte har något snällt att säga, så säg ingenting alls!" säger den där klyschiga människan igen. Men vad tusan, man kan väl inte gå runt och vara tyst hela tiden? Eller jo, det är ju just det man kan, och låta någon annan leverera ett dåligt svar som man inte behöver ta något ansvar för. Det är som den bakomliggande mekanismen i att vara politiker i opposition; jag kan slippa undan att faktiskt göra något, men klaga på de som måste göra något och vinna på det.

Jag tar beslut jag inte vet om jag ska ta för att jag inte får svar på frågor jag inte visste att jag behövde ställa. Väldigt förvirrande alltihop.
Sedan kommer lillfjant:
Den renaste formen av njutning, utan varken frågor eller svar. Det känns tryggt och oförställt. Inga frågor ställs, bara närhet och sällskap efterfrågas och levereras. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la