Fortsätt till huvudinnehåll

Förbereda

Imorgon är det första advent. Redan. Dags att försöka få till lite julstämning, och det är ju så himla svårt tycker jag. Den där känslan av förväntan jag hade som barn infinner sig inte längre. Lösningen kanske är att gå all in, så att säga. Så förutom traditionen att jag klättrar runt i fönstren och svär åt adventsstjärnorna, så började vi att skapa vad som ska bli en pepparkaksby:
Mitt bidrag.

Vi provade Snöbollar till saffransbullarna:
Jag ger dem ett nja i betyg, men jag är å andra sidan inte dunderförtjust i pepparkakor. 

Jag bytte ut kuddfodral och filtar:
Det kan hända att ett par juldukar kom fram under adventstakarna också.
Jag drar min gräns vid dekorationer, jag orkar bara inte med tomtar och sånt.

Ett inte så juligt uppdrag, men viktigt sådant, var att gå till biblioteket. Allt julpynt till ära, det är väl bra att komma utanför dörren också. 
Polarn fick höra att Pyret snart ska gå dit med skolan och bestämde att hon också ville ha ett bibliotekskort. Vi började gå till bibblan när Pyret fick ett bibliotekskort i förskoleklass, men kom av oss när pandemin slog till. Dags att göra något åt det tyckte jag, så nu är även Polarn stolt innehavare:
Självklart skulle det lånas också, arvsmassornas val föll på varsin bok och en de vill att jag högläser.
Jag blir ju alldeles varm av att se deras habegär, jag vill sä gärna att de har den där längtan till böcker och läsande. 
Själv har jag alldeles för många böcker som väntar, men kunde inte låta bli att låna en bok kollegan rekommenderat:
Att föda ett barn, första delen i en trilogi, av Kristina Sandberg. 
Så mycket böcker, så lite tid. Vilken tur att vi ska ha ett långt jullov sen. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde