Fortsätt till huvudinnehåll

Akut

Jag tyckte att Lillfjant var lite för lugn på morgonen. Vid en närmare titt var hon ovanligt avvaktande och lutade märkligt med huvudet. Vid en ännu närmare inspektion verkade hon inte kunna öppna det högra ögat.

Ett samtal till veterinärkliniken och vi kunde åka in akut.

Veterinären såg ingen skada på hornhinnan och gav diagnosen inflammation. Han var dock något oroad över att ögat hade en grumlig yta vilket kan vara tecken på starr. Väldigt ovanligt på en kattunge, och han tyckte inte att ögat verkade ha högre tryck, men ändå oroad. Så nu har vi fått antiinflammatorisk och smärtstillande behandling och om hon inte svarar något på den till imorgon, utan blir sämre, så måste vi söka akut på nytt. 

Lillfjant sover mest, hon valde att lägga sig inne i kattlådan (vi har sådan med tak). Vi gjorde iordning kattburen till henne istället. Nu till kvällen har vi lyckats få henne att ligga i soffan.

Jag är oroad men försöker att inte måla fan på väggen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: