Fortsätt till huvudinnehåll

Spooky.

Arvsmassorna har börjar få lite koll på, och visat intresse för, det där med Halloween. Känns lagom främmande för mig som inte är det minsta uppväxt med konceptet. Men idag skulle vi ge oss på det. 
Jag gick igång lite på att få dekorera två masker herr B.o.B. köpt.



De blev väldigt uppskattade, men i slutändan aldrig använda.

Sen gav vi oss av till Gröna Lund. 


Vi var duktigt påklädda, men hade uppenbarligen inte hunnit vänja oss vid hur vinter känns. En av läkarna på jobbet sa häromdagen att det är sköldkörteln som tar några veckor på sig att ställa om till temperaturförändringar. Den där körteln hade en uppförsbacke idag. 

För att värma oss en stund gick vi på en liten teaterföreställning. 


Arvsmassorna tycker ju att det är så himla spännande när teater kommer så där nära. De fäster inte så mycket vikt vid själva berättelsen, utan uppskattar mest att det blir så intimt. 


Jag tycker ju inte att det är så värst spännande att åka karuseller, men man får ju tyvärr offra sig. Idag gav jag mig mest på väldigt barnvänliga attraktioner, men lilla fritt fall var precis på gränsen mellan kul och aldrig mer. Ungefär där hamnade Blå tåget på Pyrets skala. Polarn tycker att det mesta kvalificerar till den där gränsen och tyckte det som brukar vara kärlekstunneln var fullt tillräckligt spännande. Hon utmanade sig själv lite trots allt och åkte elefanterna, fast utan att trycka på knappen som gör att de åker upp. Så himla märkligt att den i familjen som är mest fartfylld, äventyrlig och rastlös helst åker de klassiska barnkarusellerna. 

Pyret vågade utmana sig själv en del tack vare att kompisen gillade karuseller. Åkte sånt här utan att jag följde med.


Så himla gulliga tillsammans.


Efter en heldag ute i kylan känner jag mig lagom mörbultad och har svårt att se att jag någonsin kommer känna mig varm igen. Men jag tror att arvsmassorna fick en rolig dag. Och en rolig dag kändes som en bra förberedelse inför morgondagen när Pyret ska ha sin första skoldag på nya skolan. Hon verkar se fram emot dagen, och med tanke på hur mycket mer den här skolan verkar engagera sig i att det ska bli bra för henne (till skillnad från förra skolan) så känner jag mig också lugn. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.