Fortsätt till huvudinnehåll

Pepp inte Judge Judy.

Pratade med en ny granne igår om småbarnsåren. Hon började med att kommentera hur fina och härliga barnen var och hur mysigt det är. Kanske var det hennes tränade öga (är personlig assistent) som uppfattade mitt Joooo... för vad det var, för sen kom Men det kan ju vara så otroligt kämpigt också, jag minns hur det var, när man sa att man inte orkade mer och satte sig ner och grät en skvätt.
Bara så. Inga men, inga löften om att det ska bli bra, inga präktiga moralkakor, bara ett konstaterande och en bekräftelse. Precis det man kan behöva.
Att få höra att det finns fler som inte njuter av den första tiden och att det finns  fler som får små iglar som klänger sig fast som om de aldrig lämnat livmodern kan också vara skönt. Typ som här:
http://blogg.mama.nu/hormonerhemorrojder/
När det gäller barn känns det som att det är rätt vanligt att folk som har egna minimänniskor anser sig vara experter på alla minimänniskor. Lustigt. Som att de skulle vara stöpta i exakt samma form allihopa bara för att de är små.
Varför inte bara lyssna på hur mamman eller pappan upplever sitt barn och sin situation och ta för givet att de vet lika mycket om barn som du. Vare sig det är första barnet eller tionde. För jag är inte expert på alla vuxna män för att jag har en själv sen 17 år tillbaka, så du är nog inte expert på alla barn för att du har en eller fler. Lite så.
Nu gnäller min igel trots ny blöja, mat i magen, hon är rapad och sitter i famnen. Jag vet att det är för att hon vill stå upp i knät, för jag är expert på just henne, så gott jag kan bli det i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.