Fortsätt till huvudinnehåll

Hur gör man sådant här då?

Jag fick mejl idag:
Ja. Agenturen frågade alltså om Polarn kunde dra till Tyskland nästa vecka för en fotografering. Som om det vore ingenting, helt normalt, så som det ska vara.
Nu var svaret enkelt, vi fick tacka nej, eftersom Polarns pass gått ut, men det var ju fler frågor inför framtiden som väcktes här:
Hur ställer sig skolan till sånt här? 
Kan de ha någon slags beredskap för ledighet med kort varsel?
Behöver jag fråga mina chefer om möjlighet att jobba på distans, alltså från andra länder?

Polarn blev först lite skärrad och sa att hon inte hade vågat åka. När hon tänkt efter lite blev hon ledsen för att vi inte kunde åka. När hon tänkt lite till var hon fortfarande besviken, men också stolt över att ha fått ett erbjudande. 
Pyret blev lite avundsjuk men tog det bra. Jag tänker att hon också skulle varit lite rädd för att åka iväg till ett annat land för att fotas. Ibland är det ju lättare att längta efter något som man ändå inte kan få, liksom.

Själv vet jag inte vad jag känner. Jag hade liksom inte tänkt att det skulle kunna dyka upp erbjudanden om jobb i andra länder. Känns ju helt overkligt att med kort varsel dra iväg någonstans i Europa för några dagar. Det är ju människor i en helt annan värld än min som gör sånt. Jag som undrade hur jag skulle få ihop att dra iväg till stan en eftermiddag med kort varsel. Men det skulle så klart vara roligt för tjejerna att få tacka ja till sådana erbjudanden och upplevelser, så hur skulle jag kunna säga nej om möjligheten skulle finnas. 

Hur som helst, vi vet ju inte om det kommer fler sådana erbjudanden, men om det kommer så behövs väl att allt är i sin ordning, så:

Galet är det väl ändå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la