Fortsätt till huvudinnehåll

Sommaren snart slut

Så var det arvsmassornas sista sommarlovs dag. Imorgon är det dags för sommarfritids. De små liven förbereddes genom att få vara uppe sent, men väckas tidigt, de fick kliva upp samtidigt som jag gav mig ut och sprang. 
Jag kan ha anat en viss sorg över att sommarlovet var över och en något hysterisk ton när de sa att de verkligen ville ha en rolig dag. Kändes svårt att nå upp till den känslan de önskade, men jag gjorde mitt bästa. Vi åkte in till stan och gick på bio!
DC League of Superpets.
Jag tyckte den var okej, lite seg emellanåt, men arvsmassorna uppskattade den. Lägger man till popcorn och baconsnacks så är väl i och för sig alla filmer bra enligt dem. 

På Hötorget var det loppis, Pyret ville titta på allt krimskrams och vi hade lite tid innan bion, så vi strosade runt där. Och titta då vad jag hittade:
Påfyllning till min Rosen-serie. Tjohoo!

Efter bio-häng i city ägnades dagen åt sjukt tillfredsställande saker som att plocka undan all tvätt och sedan tvätta veckans alla träningskläder, handla allt för veckan, och sköta om alla blommor. Jag är alltid så nöjd när alla kläder är inplockade i garderober, kylskåpet är fullt, veckans matschema är ifyllt, toapappret är påfyllt och allt är i ordning. Det ger mig glädje att fylla på burken med maskindiskmedelskapslar. Jag blir lugn av att alla underkläder ligger i lådorna och tvättkorgen är tom. Jag blir nöjd när planeringen är klar och det bara är att sätta igång. Kalla mig fyrkantig. 

Något annat som är tillfredsställande är att ha en kvällsfika med mammakompisen. Ingen kommer ju ändå sova inatt, så då kan vi lika gärna ha sällskap. 
Och med det sagt så hälsar vi vardagen åter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la