Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens meny

I den här värmen slår man ju inga fartrekord, särskilt inte när man väljer den backigaste rundan, men jag kunde hålla ut lite längre.
Inget bättre än att komma ut ur duschen efteråt och slå sig ner vid frukosten.
För att förlänga det myset mötte jag upp mammakompisen lite senare för att äta lunch. 
Lika bildskön som god i all sin enkelhet. Ost, grönsaker och bröd, allt blir bättre med bröd. En kollega säger lite då och då när vi har jobbfrukost att det är enda dagen i veckan som hen äter bröd. Jag skulle aldrig klara det. 

Ingen lunchträff utan fika. När det är svårt att välja beställer man en av varje och delar.
Till middag blev det totalt ospännande rester av cypriotisk lasagne -pastitsio-, men det är ju gott. 

När arvsmassorna skulle titta på film till kvällen upptäckte vi att några filmer på Viaplay som bara funnits med engelskt tal nu fanns på svenska. Kanske hjälpte det mejl jag skickade för ett tag sedan när jag märkte att ytterligare en film som gått att hyra på Viaply med svenskt tal, nu bara fanns på engelska på deras vanliga tjänst. Jag fick svaret att fråga skulle lämnas över till teknikerna. 
"Jag tycker egentligen inte om när människor är stränga eller säger till när saker är fel, men ibland är det bra mamma!" sa Polarn som äntligen kunde se en film hon längtat efter. "Ja, ibland måste man säga till när saker är fel, eller när människor gör fel, annars kan det ju inte bli bättre." sa jag.

På tal om bättre och film så började jag titta på "Thirteen lives". Inte så sällan överträffar verkligheten dikten. 
Fast jag vet att det går bra så får jag ont i magen av hela storyn, vilken mardröm. Men också, tänk vad fina och hjälpsamma människor kan vara, om de vill. Värt att hålla i minnet under valrörelsen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la