Fortsätt till huvudinnehåll

Vilodag.

Jag tror att det kanske kan vara så att jag är tröttare än jag någonsin varit i hela mitt liv. Och eftersom arvsmassorna ska vara i snor-karantän så blev det passande nog inomhusaktiviteter idag. 

Vi började dagen med att Pyret ville ha hjälp med sin läsläxa, hon tycker verkligen om att sitta tillsammans och läsa och skriva. Det måste ju självklart uppmuntras så långt det går. Idag skulle hon läsa en nyhetsartikel om ett lagförslag att höja straffet för djurplågeri, och sedan skriva vad artikeln handlade om. 

Polarn valde sedan att vi skulle spela spel. Vi började med en omgång Fia med knuff.
Pyret är kanske inte en jättebra förlorare, eller vinnare för den delen, vi jobbar på det. Man kan väl säga att det är svårt att ha en mysig stund tillsammans när en person sitter som ett åskmoln för att hon blivit knuffad, fast hon just knuffat någon annan. 

Sen tog vi en omgång med nya favoritspelet Carcassonne.
Tar lagom lång tid att spela och går att välja att spela lagom enkelt för arvsmassorna. Även här kommer skillnaderna i personligheter fram; Polarn hjälper till genom att ge bort passande brickor till medspelare, Pyret gör det inte. Hon kommer säkert ha nytta av den där vinnarskallen i framtiden, så vi gör vårt bästa för att orka med den. 

Vi avslutade dagen med ett gammalt avsnitt av "Bäst i test", mitt favoritprogram. Jag har sålt in det för alla på jobbet som en lagom blandning av nonsens och underhållning, alldeles perfekt avkoppling efter en arbetsdag fylld av tunga människoöden. Jag är sällan sugen på drama om man säger så, och jag tror att jag har fått många på jobbet att förstå vinsten med att se på den här typen av program. 

Jag kan väl få önska att en sådan här lugn dag kan ge lite välbehövd återhämtning, för önska är ju gratis och hoppet är det sista som lämnar en. Men jag känner mig lite tveksam till om det räcker just nu.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.